10/12/2019

Rob Kolkman benoemd tot CEO van Sanoma Learning

Den Bosch, 10 december 2019 – Rob Kolkman wordt benoemd als CEO van Sanoma Learning vanaf 1 januari 2020. Rob startte op 1 januari 2019 bij Sanoma als CEO van Sanoma Media Nederland. Hij zal deze functie blijven vervullen tot de verkoop van Sanoma Media Netherlands aan DPG Media, zoals eerder vandaag is aangekondigd, is voltooid. Ook in zijn nieuwe rol als CEO van Sanoma Learning, rapporteert hij aan Susan Duinhoven, President en CEO van Sanoma Corporation.

Rob Kolkmans eerdere werkervaring omvat verschillende senior managementfuncties bij RELX Group, een wereldwijde aanbieder van op informatie gebaseerde analyse- en beslissingshulpmiddelen, en bij BPP Professional Education, een wereldwijde aanbieder van bedrijfseducatie.

“Rob is een ervaren, gerespecteerde en resultaatgerichte manager met een sterk internationaal trackrecord. Met zijn ervaring op het gebied van digitale transformatie en educatie zal hij een succesvolle CEO zijn voor Sanoma Learning. Rob kent Sanoma al goed, en we zijn erg blij dat hij aanblijft en zich gaat richten op verdere groei en ontwikkeling van Sanoma Learning ”, zegt Susan Duinhoven, President en CEO van Sanoma.

“Sanoma Learning is een sterk en groeiend bedrijf met een mooie toekomst voor zich. Het is gericht op het bedienen van leerlingen en leraren met hoogwaardige blended learning-oplossingen en platformen. Ik kijk er zeer naar uit mijn bijdrage te leveren aan de groei van Sanoma Learning, ”zegt Rob Kolkman.

Rob Kolkman volgt hiermee John Martin op die eerder dit jaar heeft aangegeven Sanoma Learning in het voorjaar te verlaten.